Cursus AED-bediener

Graag wil ik de cursus AED-bediener volgen. Stuur mij informatie over de startdatum van de cursus en de kosten die eraan zijn verbonden.

training met een Automatische Externe Defibrillator

AED (Automatische Externe Defibrillator)

Sinds het najaar van 2007 heeft Graauw een AED.

De vereniging is van mening dat in een dorp als Graauw, waar geen huisarts meer beschikbaar is en de aanrijtijden van de ambulances steeds vaker de maximale tijd benaderen, een AED niet mag ontbreken. Aangezien de gemeente Hulst in deze geen voorzieningen kon treffen, heeft de vereniging gemeend dit op eigen kracht te organiseren.  Met behulp van bedrijven en particulieren is dat gelukt!

Wat is een AED?Een AED is een apparaat waarmee een elektrische schok aan het hart kan worden toegediend, indien er sprake is van een levensbedreigende hartritmestoornis. Het hart kan na de stroomstoot weer zelf proberen een hartritme te krijgen. Met de komst van de AED is het voor omstanders mogelijk snel en adequaat te reageren bij een plotselinge hartstilstand. Nog voordat de ambulance ter plaatse is kan men al beginnen met reanimeren en defibrilleren. Snelle reanimatie (beademen en hartmassage) en het gebruik van een AED vergroot de overlevingskansen aanzienlijk, tot wel 70%!

OpleidingVia onze vereniging kun je opgeleid worden tot AED-bediener. Je leert dan wat je wel en juist niet moet doen. Interesse? Vul het aanmeldformulier aan de rechterkant in en je ontvangt van ons informatie over de startdatum van de cursus en de kosten die eraan verbonden zijn.

Doe dit bij inzet van de AED (Automatische Externe Defibrillator):

  • Bel bij twijfel altijd 112.
  • Zorg dat er altijd iemand bij het slachtoffer blijft.
  • Haal bij twijfel altijd de AED of laat iemand anders de AED halen.
  • Bij de AED hangt een lijst met telefoonnummers van mensen die u kunt bellen voor de code van de kast. De mensen op de lijst van verbandposten (link naar downloadbestand) kunt u ook bellen om hen te vragen de AED te komen brengen.
  • De beheerder en de omwonenden van het Gemeenschapshuis beschikken ook over de code van de kast. In geval van nood zouden zij u dus ook kunnen helpen. Zij hebben allemaal de AED-training gevolgd en kunnen u dus helpen!

Tip: hang de lijst met verbandposten en telefoonnummers in uw meterkast zodat u de informatie altijd snel bij de hand hebt! Download de lijst hier.