Lotus slachtoffers in actie

Lotus

EHBO Vereniging Graauw maakt in haar cursussen en tijdens de jaarlijks terugkerende oefenavonden gebruik van Lotus-slachtoffers. Hiermee worden de cursisten en Eerste Hulpverleners vertrouwt met het gedrag en de antwoorden van slachtoffers die zij in de praktijk kunnen tegenkomen.

Lotus betekent Landelijke Opleiding tot Uitbeelding Slachtoffers. Lotus leidt mensen op met als doel een ongevalslachtoffer natuurgetrouw te kunnen uitbeelden en een ongeval in scene te kunnen zetten

Door het medisch verantwoord uitbeelden van het letsel kan een EHBO’er de verschijnselen bijvoorbeeld botbreuken, shock en flauwte herkennen. Door de juiste uitbeelding door het Lotusslachtoffer kan een EHBO’er zich een voorstelling maken van wat hij in de praktijk kan tegenkomen.

Bovendien worden de hulpverleners minder snel van hun stuk gebracht bij het zien van bloederige wonden en zijn zij beter in staat de juiste eerste hulp te verlenen. De Eerste Hulpverlener heeft het tenslotte allemaal in alle rust kunnen oefenen.

Meer weten over Lotus? Kijk dan eens op www.organisatielotus.nl