AED-Training

Wil je helpen levens te redden? Via onze vereniging kun je opgeleid worden tot AED-bediener. Je leert dan wat je wel en juist niet moet doen. Volg ook een training AED-bediener. Lees verder...

demonstratie tijdens zomermarkt

ICE

Creëer nu meteen een ICE-adres met telefoonnummer in je mobiele telefoon! Lees hiernaast waarom.

In memoriam

Na jarenlange niet aflatende betrokkenheid en grote verdiensten is onze ere-voorzitter

George Weemaes

overleden en dat heeft ons diep geraakt. Hij was in de geschiedenis van onze vereniging een markant figuur, een bindende factor, een inspirator. Hoewel zijn gezondheid hem de laatste jaren verhinderde om fysiek bij onze vereniging actief te zijn, waren zijn gedachten altijd bij ons. Dat was fijn.

Wij wensen iedereen die hem lief was en lief had, alle sterkte toe.

Toegevoegd 5 maart 2013

Opbrengst collecte

Tijdens onze jaarlijkse huis-aan-huis collecte van 15 tot en met 22 oktober in Graauw en omgeving hebben we een bedrag van exact 500 euro opgehaald! Dit bedrag komt ten goede aan de kas van de vereniging en is onder andere bestemd voor de aanschaf van nieuw materiaal.

De vereniging dankt iedereen die een bijdrage leverde aan de collecte; zowel de gevers als de vrijwilligers die langs de deuren gingen.

Eerder hebben we aangekondigd dit jaar te starten met een nieuwe cursus Eerste Hulp. De cursus wordt samen met EHBO-verenigingen uit St. Jansteen, Clinge en Nieuw-Namen georganiseerd. Aanstaande maandag 14 november start de cursus met 8 deelnemers. Ook hier sneuvelt weer een record! Het aantal van 5 Graauwse deelnemers is in jaren niet voorgekomen en stemt de besturen, in het bijzonder dat van EHBO Graauw, tevreden.

Toegevoegd 14 november 2011

Pleisteractie

In de week van 15 tot en met 22 oktober 2011 gaan de leden van EHBO-vereniging Graauw in Graauw, Paal en Zandberg voor de jaarlijkse collecte langs de deuren. De opbrengst van deze zogenaamde Pleisteractie komt ten goede aan de kas van de vereniging.

De vereniging ondersteund de jaarlijkse activiteiten in het dorp, waaronder Graauw Rock. Het materiaal dat tijdens dit soort evenementen wordt gebruikt wordt betaald uit de opbrengst van de collecte, evenals het onderhoud, de verzekering en de trainingen aangaande de AED.

Toegevoegd 1 oktober 2011

Cursus Eerste Hulp

In november start EHBO Graauw, in samenwerking met de verenigingen uit Clinge, St. Jansteen en Nieuw-Namen de cursus Eerste Hulp. De cursus is voor volwassenen (vanaf ca. 15 jaar) en duurt 12 lessen, inclusief reanimatie en AED. Na het examen is er dan nog gelegenheid de module verbandleer te volgen. Deze module duurt 2 avonden.
Aanmelden kan via de betreffende vereniging of bij het secretariaat van EHBO Graauw, e-mail secretarisehbo@graauw.net of via telefoon 0114-635157 (’s avonds na 19.30 uur).

Toegevoegd 1 oktober 2011

 

Volg de EHBO op Facebook

Onze vereniging is sinds 15 september ook te volgen op Facebook. Op onze pagina posten we korte nieuwsberichtjes, tips etc. De Facebookpagina is een goede aanvulling op onze website.

» Ga naar facebook.com/ehbograauw

Toegevoegd 19 september 2011

EHBO Graauw geeft grote demonstratie tijdens Zomermarkt 10 juli

EHBO Vereniging Graauw zal tijdens de Zomermarkt op 10 juli as. in Graauw een grote demonstratie geven. Er valt die dag om 14.30 uur een flink aantal gewonden voor het Gemeenschapshuis aan de Dorpsstraat… Een levensechte situatie met Lotusslachtoffers!

Samen met de brandweerploeg van Nieuw-Namen zullen de EHBO’ers van Graauw de gewonden deskundige hulp verlenen en het publiek laten zien hoe ze bij ongevallen te werk gaan. Wat moet je als EHBO’er wel doen en wat juist niet? Omstanders krijgt uitleg over de eerste hulp die wordt verleend en zullen misschien wel gevraagd worden een handje mee te helpen.

Sinds een aantal jaren hangt er in Graauw een AED (Automatische Externe Defilbrillator) in de hal van Galerie Terra Groda (voorheen Rabobank). Uiteraard ontbreekt de AED niet tijdens de demonstratie op de Zomermarkt. 

Na afloop zal de brandweer van Nieuw-Namen nog een demonstratie geven van het doven van een brandende frituurpan. Je hoopt het nooit mee te maken, maar als het zich dan voor doet, weet je in ieder geval hoe je het vuur het beste kunt blussen. Spectaculair!

Toegevoegd: 22 juni 2011

EHBO in actie. Oefening met brandweer Nieuw Namen.

ICE (In Case of Emergency - bellen in noodgeval)

Medewerkers van ambulance diensten, maken steeds vaker mee dat de patiënt een mobiele telefoon bij zich heeft. Dat is handig, want vaak staan daar telefoonnummers in van mensen die bij een ongeval of incident gewaarschuwd kunnen of moeten worden. Maar, de politie of ambulancemedewerker moet dan vaak de hele contactenlijst in die GSM doorzoeken om het telefoonnummer te vinden van een ouder/partner. Dit is lastig, want iedereen gebruikt een andere manier om contacten in zijn telefoon op te slaan. Het is niet altijd duidelijk wie ouders of partners zijn. Het zou dus een goed idee zijn, om een standaardnaam te bedenken voor de te contacteren persoon.

Daar is nu een oplossing voor!

De hulpdiensten stellen voor dat iedereen in zijn GSM een adres creëert onder de naam "ICE" (=In Case of Emergency). Onder deze naam sla je het telefoonnummer op van de persoon die gewaarschuwd moet worden in geval van nood. "ICE" is ondertussen al internationaal erkend als afkorting.

Vanaf dan weten de politie, de ambulanciers, de dokter, enz. steeds wie ze moeten bellen om te waarschuwen. Indien je verschillende nummers wilt opslaan, maak dan gebruik van de namen ICE1, ICE2, ICE3 ,... 't Is gemakkelijk te realiseren, kost niets en kan zeker een verschil maken als het snel moet gaan.

Creëer nu meteen een ICE-adres met telefoonnummer in je mobiele telefoon!